Friday, April 10, 2009 @ 7:29 PM  1 stares
hey its me.. Nina!.. (who else)..

NINAAA!! remember that okay? huh.. alot of people had been calling me lily during the my second three weeks at mrsm.. its frustating!!!!

i am NOT like lily.. lily is NOT like me..we are 2 diffrent people... but alot of people only know lily.. and when you ask about nina they'll say "who's that?"

arggghhh!!!.... geram gila aku kat diaa!!....
the part where i cannot stand or hold back my mad-ness at her is one night during prep..
she said..
lily : nina jom gi psp
she said with a burning studying spirit... and i was really rimas in that class .. soo many people.. so
nina :jom!

and then we arrived at the psp

lily was walking straight to a particular seat.. which is too infront..

nina : eh lily.. napa duk depan sgt?

sama ada she ignored me or she didnt hear me.. she went straight to that seat..
and behind her was PDA (peminat david archuleta = a rich boy who take est!).. she smiled at him and he smile back

argghhh geram gila.. boleh dia buat aku mcm dayang dier!.. igt dier tu princess ker?.. igt tu aku punya tuan ke?.. sejak bila aku jadi hamba dier?? hah?? kalo org gaji pon.. GAJI AKU MANE??
asyik 2 dier yg makan makanan aku.. dier yg letak biskut aku kat luar sampai kena urung semut!... aku ni mak dier ke nk bagi makan kat dier???


ade skali tu aku outing .. aku balik tu bukan nk tanye best ke tak outing or tanye outing gi mane... ni boleh dier tanye "mane nasik?" mentang2 la mak aku slalu buat bekal kat aku.. kalo dier buat pon jgn harap la aku nk share ngan hang lain kali .. bla la wei!!

so back to the story in psp ..

she did add math homework..
i on the other hand was in no mood anymore.. it feels like she used me just to accompany her to psp.. so i did a blow fish face - BUPP!!

after a short while she got frustrated because PDA wont talk to her.. and the she said

lily : "nina jom balik"

so i said dalam nada yg agak menengking!while rolling my eyes

nina : " JOM!!"

and then .. when we we going out from the psp .. i was soo mad at her that i said

nina : " Ingatkan nk study betol2 tadi

lily : hah? apa dia?
nina : x la.. igt kan hangpa nk study btol2 tadi.. (i said with a frustated face)

and then she said

lily : tu laa... kami x paham nk buat add mat.. sbb tu xdak mood nk buat

and the i said..

nina: haa... (which means.. ye la tuu)

so i took my bags and go stairght outside without waiting for her

putside - she cought up with me and said

lily : nina marah kat kami ke?
nina : (roll my eyes) xde ah...

lily : sorri ah nina.. kami btol2 x paham add mat.. nk buat tu jadi malas..
nina : haaaa (ye la tuu)

other that that event.. there one where i actually waited for her to go eat lunch.. and the she walk and walk and then she slow down..

it turns out that she was talking to that PDA guy!..
i'm not jelous!! tapi sakit hati arr... perut tgh lapa.. tunggu lily dlm kelas tu punya la lama! dah kuar kelas dia buat tawaf plak!..ARGGHHH!!

WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
aku sembelih si PDA tu kang baru tau
PDA TU DAH LA PONDAN.. LEMBUT.. MUKA JE TOUGH TAPI SILANG KAKI CAM POMPUAN...JALAN TONGGEK!! X PADAN NGAN LAKI.. HARAP DIER TU TINGGI SKET JE SBB TU X NAMPAK KE TONGGEKAN EHEM DIER TU!

rilek2... huhu.. lily tu pon x patut ar.. sket2 cakap ngan pda.. mane la org x panggil gedik... dier nangis aku baik plak gi pujuk.. mase aku nangis dier x tgk pon.. dier nye exuse : " demam" padahal ade org demam lagi teruk xde la mengada pegi sickbay sampai 4 kali dalam masa 2 bulan

dier nangis sbb laki duk tgk dier nye.. ehem (darab 2)
diorang buat lagu bulat kecil bulat besar.. dier nye tu bulat bulat besar
dah dier punye tu besar.. pakai tudung konon la x sengkat.. tapi dier selak kat bahu tu.. sure org nampak nye.. tambah2 budak RC (reka cipta) yg blue tahap gaban..
dah lily pon jalan men-dada... (maknanye dada dier jalan dulu ..badan ikut = gaya budak gedik jalan.. tapi dier x tonggek ah)

yg laki pon insaf la wei..jgn la blue sgt.. takut aku!!!
blue tu perkara biasa bagi laki.. tapi blue sampai dgr lagu2 blue... nk muntah aku
lagu pensel box...tolong laaahh! aku pon TER-paham bende tu walau aku bukan blue!
aku bukan blue tapi pelik.. sbb tu paham
pompuan normal x paham nye
stop la wei wahai budak rc sekalian!!
laki x berjenis!!

yg laki kelas aku lak.. bajet alim tahap gaban..
duk disscuss bacaan al-fatihah dan asma ul-husna yg betul!

bissmillahir-rahhmanniraahiimmm''
kena ada dengung.. kalo x dier salah bacaaan!
aiyoyoyoyo

tambah2 persident
"assalamamualaikum hiwarrahmatullah hi wabarakatuh
minta perhatian semua.. kita hendak la bersiap sedia ke lab bio kerana cikgu sedang menunggu"

serius wei dier ckp sebijik mcm tu

dier la yg pelik tu.. yg suroh tanye kawan pasal pjk...
(ade aku citer ke x sebelum ni ek?)...

mane sumer laki normal?

ade lagi sorang ni.. kite panggil dier Rain la ek sbb nama dier dlm bahasa jepun = hujan

rain tu.. lembut gilaa..

"wei ..ade pensel tak?.. rain nk pinjam.."

dier ckp guna nama dier.. x guna perkataan aku
mcm pompuan jek

tapi president ngan rain tu okay la..
diorang la 2 org laki yg boleh berkomunikasi ngan aku..

tapi president tu sebok jek! dier ckp :nina.. ko riadah buat ape?.. aku x nampak pon ko mase riadah.. mamat ni aku nampak ah (tunjuk kat kwn aku) .. eh mamat plak.. minah2..

sebelum tu dier ejek aku.. sbb mata aku ah.. ape lagi.. nape la semua org x puas hati ngan mata ni.. lawa ape?.. cehh perasaannye aku

president tu panggil.. nina nina... aku pon pusing ah.. dier pon kata : nina suka buat mata TERBELIAk mcm ni .. (pastu pon duk terbeliakkan mata dier luas2)

aku pon jadi la blow fish.. bupp..
kali ke3 dier buat mcm tu aku tgh frust sbb ramai yg panggil aku lily... lepas dier buat tu aku pon buat muka menyampah + marah gila! tapi bukan sbb dier buat tu.. sbb aku tgh tension org kenal lily tapi x kenal aku.. pastu dier kaco time aku frust habes la dier aku tenison habis ...

dier pon igt aku marah gile2 yg dier buat camtu.. dier pon terus ckp

"eh eh.. nina... jgn arr..lawak je.. x buat dah.. x ejek dah pas ni"

aku pon terus kan dgn muka frust nk mampos tu..
kwn sebelah aku pon tanye : " nape?"

aku pon jwb... "xde pape... tgh frust pasal benda lain.. dah la homework banyak..dia plak kaco cam tu"

hahahah.. sampai yg sebelah aku pon igt aku frust gila kat president tu

lepas prep .. aku tgh kemas barang dier pon datang..ckp "sorry ah nina... sorry aaa... x wat dah pasni"

aku pon " xmau.." gedik gila aku!!

keesokan hari nya... masa fizik kot?.. buat experiment pendulum.. syok ~~ walau pon dah pernah wat dulu mse fom 1..

mse nk kena simpan stopwatch ngan pendulum bob.. dier duk ada kat meja tempat simpan bende2 tu.. dia pon ckp " ai!.. nina... ko nampak ceria hari ni~.. lagi ceria drpd smalam" .. aku pon buat donno jek.. kwn aku yg duk sebelah aku yg tau kisah smalam tu pon ckp "nina x layan bodekan org" .. hahaha...

president tu mitak maaf punya la bnyk kali.. ade yg dier try ckp2 kosong.. aku jwb sepatah pastu x layan..

sampai la satu petang mak aku datang... esok tu dier pon tanye.. kelmarin parent datang ek?.. aku pon "a'ah".. lepas tu dier pon ckp.. "btol ah.. aku nampak kelmarin"

selepas 2 3 hari.. mood aku jadi baik.. aku hepi la sbb mak aku ade kat skola tu tgh berkursus
pastu president tu pon ckp la ngan aku.. tanye ape ntah.. aku jwb ok jek.. xde style merajuk dah..
dier pon tanye
"dah okay dah pasal hari tu?.. x merajuk dah?"

aku pon jwb.. "aa"

pastu dier tanye lagi
"btol dah x marah?.. dah maafkan dah?"

aku pon tarik panjang2 jwpan aku "aaaaaah"

pastu dier pon blah..

aku pegi la interview PUM (persatuan usahawan muda... yg jual2 benda tu..)
dier pon ade interview gak..

pastu mse sejarah cikgu tarik la secara rawak 2 3 org daripda group lain2 .. nk wat 1 group baru

group baru aku ngan Rain ngan lily ngan president dan kwn ku drpd melaka~(yg president terpanggil mamat tadi tu mse dier tanye pasal riadah tu)
president tu pon ckp dlm nada yg mcm sje nk gurau

" eh... group sakli ngan nina ah.."
aku pn ckp balik "eh.. group skali ngan .... (nama president)"...
dier pon ckp "x syok ahh"..
aku pon ckp balik "btol.. x syok ah group ngan...(nama president).. nk tukaa"
dier pon ckp "hahaha..lawak jek"

pastu dier pon ckp "Alamak group ngan kak P.U.M"
aku pon gelak...pastu jwb balik "alamak group ngan BWP.. takut wei"
pastu dier pon ckp.. jgn arr camtu... malu wei~
(merendah diri la konon..)

(bwp tu badan wakil plajar..mcm dlm citer jepun tu..yg ade student council.. mcm tu la.. bukan pengawas)

dah dah .. citer sket2 dah.. nk citer semua nanti x larat nk baca.. si penulis pon x larat nk tulis

yg rain tu.. dier tanye.. ni nama ape?.. punya la bnyk kali.. slalunye org len yg tolong jawab...sampai skalitu aku frust semua org panggil aku lily aku pon jwb la for the first time "nama saya lily bukan nina.. semua org panggil saya lily"

pastu dah sekian lama group dier dlm subjek bi-pjk-seni-sejarah dan dulu mse ade program kemahiran berfikir aku terpaksa group ngan dier gak walaupon org dlm group tu sumer aku x kenal..

mse cikgu wat group baru sejarah tu baru dier sembang ngan aku..mse yg group lain tu dier ade gak ckp.. aku x layan.. tapi yg mse group baru sej tu baru aku layan la ..dier tanye mak aku cikgu kat mne.. subjek ape.. pastu aku ni duk dlm kuarters tu ker.. pastu dier pon ckp "mrsm kita ngan mrsm tu musuh kan?".. aku pon "ha?... (pastu dah igt balik yg cikgu ckp).. aku pon ckp "a'ah kan.."aku gelak dier pon gelak.. pastu duk bincang pasal presentantion sejarah tu..

dah masuk kelas ..aku lalu sebelah dier.. dier pon ckp.. hai nina.. heran gila la sbb biasanye org len dier tegur tapi aku dier x tegur .. ni tiba2 jek.. pastu aku pegang jadual bertugas org yg x balik minggu bahasa.. lily punye.. rain tu pon tanye.. tu jadual ape.. hahaha terkejut gak

so kesimpulannya.. laki ni.. kalo kite layan dier gerenti dier akan tegur len kali.. yg president tu la pelik sket.. dgn aku x layan dier sampai la aku ter-layan dier.. kalo org len mesti dah blah dah.. mungkin sbb dier punye ciri2 ke-president-nan.. dier kene ckp ngan semua dlm kelas tu..

tapi yg klaka ..bukan klaka la.. lebih mcm suprising la.. kwn kepada president tu dier tiba2 je jadi friendly.. dier duk jalan duk curi2 dengar perbualan org.. dier datang curi2 tgk kwn sebelah aku.. diorang pon tanye la budak tu ape kes... yg curi2 dgr ni kenal x name sorang2..

kwn yg sebelah aku tupon tanye "ni kenal tak??" dier tunjuk kat aku... pastu budak tu pon kata "nama ape ntah... HA~~!! farah nina"... hahahah suprising nye dier tau farah ngan nina skali.. farah nina~~... tu yg best.. biler dier sebut jek farah nina.. aku mcm.. eh farah pon dier panggil , nina pon dier panggil.. org len kat kelas tu ade yg panggil nina jek ..ade tu yg panggil farah jek (akward giler ahh biler di panggil farah.. kwn klantan jek leh panggil farah )

so biler sebut farah nina terigt lak kat skola lame.. mase mula2 pindah tu ade cikgu tanye nama ape.. pastu x sempat jawab lagi mojojoejonas(orrang/makmal) tolong jwbkan "farah nina"
uihh syok giler~

dah ter-sebut pasal makmal.. kite tulis je la ek... hehe.. tau tak ayah aku dah kenal sape makmal tu.. mcm mne la ayah aku leh tau..

cam ni.. di suatu hari yg tenang.. ayah aku nk cari uztaz ape ntah
tibe2 nampak sorang budak duk ckp ngan cikgu
ayah aku pon tgk la budak tu
pastu tanya dier "eh..kamu ni dulu skola mane?"

pastu dier jwb"smkts "
xleh la sebut name skola aku yg full.. nanti feymes x pasal2 kang..

pastu ayah aku pon tanye la "ooo...brp org budak smkts dpt mrsm ni"

dier pon jwb " tiga"

ayah aku pon dah kenal muka lagi 2 org tu.. so ni sure la yg aku duk slalu sebut tu..

ayah aku pon ckp... "oo... kamu kenal tak anak cikgu?"

pastu dier pon jwb "kenal... farah nina.. dier dpt mrsm kubang pasu kan?"

ayah aku pon shock ler.. ayah aku x sempat kata ape2 dier dah kata cam tu
ayah aku pon jwb "ye..ok tak pa lah"

terus ayah aku blah mencari ustaz tadi.. xleh ahh sembang lama2.. nanti aku jeles lak!


hahahahaha terharu giler~~...
padahal aku x sekelas ngan dier pon.. camne la dier tau aku pegi mrms kubang pasu ek??? ... hahaha yg best dier igt nama aku~~~!!!
haha mesti la igt.. aku dah la budak baru time tu.. x igt memang sah nyanyok dei~
aku ni excited lebih lebih lak

asal tgk yamada jek terigt kat makmal.. ini serius~

hahah dah la.. aku rse aku sebut nama aku ni bnyk sgt... kalo la ada org baca ni mesti dier menyampah gila sbb sket2 aku sebut nama sendiri.. farah nina farah nina.... kalo xpon aku sebut makmal..

oleh sebab mrsm aku dipenuhi budak pelik dan budak blue... mojojoejonas is the only one for me!.. hahhaa... saje je syok2... bukan btol2 minat... jgn salah paham lak ek.. ni saje2 nk mengisi masa lapang yg aku untuk menambah kan topik perbualan harian~

aku dah citer habes dah kat kwn2 aku pasal mojojoejonas.. tapi biase la.. budak mrsm.. self centered.. dier nk citer pasal dier jek.. pasal kte xmo dgr.. aku pon buat cenggitu la balik kat sorang particular kwn ni..

kwn aku tu.. jom kita panggi dier fake leh... dier pakai contact lense.. kulit pon x la cerah... xde la kiut pon.. tapi ckp bnyk gile!! perasan abg fom 5 minat kat dier... padahal teresempak jek..boleh dier buat citer yg die tgk abg tu.. abg tu tgk dier pastu dier pon pusing.. dah dier tgk dulu memang la fom 5 tu tgk balik.. dier tu sket sket nk ckp pasal laki... kalo kwn online xpe la nk ckp pasal minat2 sampai 1000 tahun pon xpe.. aku leh tahan.. tapi ni hidup berasrama.. tension la wei.. homework berlambung..laki x berjenis.. kalo x blue laki tu playboy.. kalo x pelik tahap gaban... fake tu la yg aku but citer pasal abg min kirim salam pastu dier perasaan gila2 .. padahal aku sebut sekali jek.. dier yg pikir lebih2 ..

aku pon ckp straight la kat dier.. igtkan dier paham
"kalo nk ckp ngan aku pasal laki, pasal hang terserempak ngan sapa2 aku leh dgr.. tapi jgn la bnyk sgt... berpada2 la.. diorag tu apa sgt kita nk tgk tgk nk tergila-gila slalu... yg hang minat tu dah la keloloh.. harap pakai je smart.. hang duk minat jugak.. "

dier pon mula la wat drama melayu ngan muka kulit itam dier tu
"aku ckp kat hang sbb aku igt boleh masuk la ngan hang.. tapi dah hang ckp mcm tu.. len kali baik aku xyah ckp langsung..skrang nia hang x yah cakap apa2 dah.. aku sakit hati tau"

aku pon balas la balik
"lorhh.. bukan aku nk putus kawan... aku nk kawan tapi xmo ckp pasal benda mcm tu bnyk sgt.. too much hang tau dak... aku tension ckp pasal laki 24 jam sehari 7 hari seminggu.. aku takut nanti aku tension tahap gaban pastu aku tengking kat hang sbb aku yg jenis cam tu.. sabar la lama2.. tapi skrang rasa mcm bnyk sgt.. aku ckp hang x dgr hang cita straight je.. aku duk ckp pasal aku x minum coke pon kat cni hang duk igt aku duk ckp benda len..pastu hang ckp x bagi pembukaan topik.. tiba2 je start ngam "anggur tu masam".. sejak bila aku bagi anggur kat hang?.."

mcm tu la.. dier duk buat drama la... rse mcm break up.. aku yg jadi laki yg macho... dier pompuan yg gedik..dier dah nangis.. aku rse nk wat cam dlm drama tu ckp "dah kalo xmo ckp sudah.. aku pon xmo ckp ngan hang.. wat tension jek.."tapi sbb aku baik aku x buat la camtu.. cian dier tgh nangis

skrang ni setiap kali aku tegur dia.. dia ckp mcm org bisu baru leh ckp ... panjang lebar citer dier.. kesian la gak.. dier kesunyian.. roomate dier pon ckp kat aku dier tu ckp bnyk sgt sampai x larat nk dgr... pastu dah la ckp bnyk dier tumpang dobi - baju dier paling bnyk... roomate dier pon naik bengang ..aku lagi laaa... dier skrang ni rapat ngan second intake.. second itake tu agak sombong..aku tegur dia.. paru boleh dier xkp "kami x kenal pon hangpa" aiyoyo.. padahal kawan dier dah introduce dah awal2..

tapi dah second intake tu xdek kwn dier amik je la minah murai tu.. lama2 minah tu kene tinggal.. percaya lah.. best fren minah murai tu pon masuk mrsm tu gak.. dier pon tinggal minah tu.. xleh wat jadi true fren sbb kite ckp dier x dgr.. suara dia.. mak aih annoying nk mampos.. kaki melecet sket jek dier bising padahal kaki aku melecet lagi 1000 lagi teruk.. siap terkeluar kulit agi.. sebulan baru sihat.. hujan ske minat murai tu pon mula ah "weii aku sejuk~~~" igt dier sorang ke.. dier bagitau aku pon takkan la aku nk lari mcm drama korea pegi cari sweater!

dah dah aku ni mengutuk je keje... baik aku stop.. ade lagi org x kutuk.. ade lagi sweet and sad story tapi takat ni jek.. dah aku pon x post nk dekat 3 minggu so paham2 je la.. dah la bye bye

terima kasih sbb baca sampai last... kalo x baca pon terima kasih sbb scroll sampai bawah untuk tgk ni pastu nk buat2 baca

Labels: , , , , , ,